Старий самовар із клеймом — що робити 📝 ФОРУМ
Києве Мій

Києве Мій

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 26.05.2026 - 23:27:43
Сторінки:  1  

Старий самовар із клеймом — що робити

АвторПовідомлення

Bianka

киянин

Статистика:

Доброго дня. Дістався старий мідний самовар з печатями на корпусі, на кришці є якесь клеймо, але прочитати важко. Виглядає масивно і солідно, явно не сучасна штамповка. Хочу зрозуміти про цю річ, та її історію, хоча можливо це просто декоративний предмет без особливої цінності. До кого звертатись із таким питанням?

Повідомлення # 1 19.05.26 - 10:40:18
RE: Старий самовар із клеймом — що робити

Crowe

киянин

Статистика:

Вітаю. Самовари на вугіллі мають цінність, ціна залежить від клейм та багато іншого. По клейму можна встановити і майстерню, і приблизний період виготовлення. Сам колись мав подібну ситуацію — самовар стояв у батьків як декор роками, і ніхто особливо не цікавився. Виявилось потім, що річ цілком конкретна і цікава для колекціонерів. Я б порадив сфотографувати клеймо окремо, максимально чітко, та показати тим, хто реально займається такими предметами — вони по клейму можуть сказати вже досить багато.

-------------------
Авторская фото - видео студия Свадьбодел
Повідомлення # 2 19.05.26 - 11:10:47

Barik_2004

киянин

Статистика:

Добрий день. Було декілька латунних самоварів, який дісталися мені після переїзду родичів — теж старовинні, на вугіллі. Сфотографував та надіслав сюди https://kopi.com.ua/ua/samovary.html там по фото визначили виробника і орієнтовний вік. Мені пояснили, що такі самовари мають попит у колекціонерів, особливо якщо збереженість хороша і є всі деталі. Після оцінки запропонували викупити самовари по ринковій вартості, я погодився, бо ціна мене цілком влаштувала

Повідомлення # 3 19.05.26 - 12:08:31
Гбо 4 поколение 8 цилиндров V8 digitronic : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники